KAMU SPOR OYUNLARI BAŞLIYOR

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamaları kapsamında; Gençlik ve Spor Bakanlığımızın paydaşları olan Basketbol Federasyonu, Voleybol Federasyonu ve Masa Tenisi Federasyonuyla  voleybol, basketbol ve masa tenisi, spor dallarında kamu kurumlarının katılımı ile birlikte kurumlar arası, iş birliğini artırmak, insanların bedenen ve ruhen sağlıklı olmalarını sağlamak ve spor yapma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyor.



NASIL KAYIT OLURUM  VE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Bu projeye katılımcılar 18.Eylül 2023-25.Eylül 2023 tarihleri arasında e-devlet uygulamasında bulunan Spor Bilgi Sisteminden kayıt olabilecek. Ayrıca aşağıdaki talimatlar klasörü içerisindeki başvuru formunu doldurarak en geç 25 Eylül 2023 tarihine kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne takımlar formlarını teslim ederek kayıt tamamlayabilecek.  

Takımlar kadın ve erkek takımları olarak ayrı olarak kurulacaktır.
Takım Oyuncu Sayıları: 
Voleybol: 6+2
Basketbol: 3+1
Masa Tenisi: 3+1 şeklinde olacaktır.

 Kayıt olmak için aşağıdaki başvuru kılavuzunu inceleyerek detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

 EDEVLET BAŞVURU KLAVUZU



BAŞVURMAK İÇİN TIKLAYINIZ

TALİMAT İÇİN TIKLAYINIZ...





BU PROJENİN UYGULAMA YERİ NERESİ VE KİMLER BAŞVURABİLECEK?

 Gelin Sporda Buluşalım sloganıyla Kamu Spor Oyunları projesi 81 İl de bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde uygulanacak. Kamu kurum ve kuruluşunda çalışan tüm personel başvurabilecek.

Dikkat.!

1-İlgili spor dallarında vizeli oynamış sporcular takımda yer alamaz.

2-Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde çalışan antrenörler turnuvaya kendi spor dallarında katılım gösteremezler



 YAŞ SINIRI VAR MI ? 

Gelin Sporda Buluşalım sloganıyla Kamu Spor Oyunları projesinin dayanaklarında yer alan "T.C. Anayasası 59'uncu madde de  belirtilen Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder." Maddesine dayanarak yaş sınırının olmayacağını belirtiyor.

UYGULAMA TALİMATI VE BAŞVURU KLAVUZU İNDİR

Bu form doldurulduktan sonra en geç 25 Eylül 2023 Pazartesi gününe kadar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.