Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak organize ettiğimiz Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL'in konuşmacı olduğu Çınaraltı Gençlik Söyleşileri '' Geçmiş Zaman Odur Ki '' adlı konferans  büyük ilgi gördü.
Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Ayşe Şeyda ÇAĞLAR, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre CAN ve kurum müdürleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Uşak Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre
 CAN;
''Gençler hayalleri, idealleri, enerjileri ile içinde yaşadıkları toplumun sürekli gelişimi için vazgeçilmez unsurlardır. Hayatlarının en önemli evresinden geçen gençleri pek çok alanda destekleyici çalışmalar yapmak Bakanlığımızın görev ve sorumluluk alanındadır. Bu nedenle Bakanlığımıza bağlı Yurtlarımızda Türkiye’ nin en aktif ve hareketli nüfus grubunu oluşturan gençlerin barınma, burs, kredi ve beslenme sorunları için önemli destekler sağlarken aynı zamanda gençlerin milli, manevi ve akademik gelişimlerini güçlendirmek amacıyla eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri büyük bir sorumluluk ve dikkatle yürütmektedir.
Yüzyıllar boyunca tarihi inşa etmiş Türk Milletinin yeniden tarih yapan  bir millet haline gelebilmesi, tarihindeki büyük başarılara imkan veren, akıl yapısının kavranması ve anlaşılabilmesi için siz değerli Gençlerimize Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL hocamızın teşrifleriyle Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında “Geçmiş Zaman Odur Ki” konulu program düzenlenmiştir.
Bu vesileyle bu programın sizler için faydalı olmasını temenni ediyor, hepinize iyi seyirler diliyorum.'' dedi.
Program içerisinde katılan gençlerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL hocamız Uşak'da ki gençlerin ilgisinden memnun olduğunu ve tekrar buluşmak istediğini belirtti.
Programın sonunda ise Vali Yardımcısı Ayşe Şeyda ÇAĞLAR ilimizdeki gençlerin hazırlamış olduğu çini tabağını gençlerimizin adına Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL hocamıza takdim etti.