İl Müdürümüz Sayın Tahir Emre CAN, İl Spor Merkezi kayıt noktasında, Yaz Spor Okulları ve Gençlik Merkezi yaz dönemi faaliyetleri hakkında basın açıklaması yaptı.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi spora kanalize etmek, sporu sevdirmek, alkol, sigara, uyuşturucu, kumar gibi kötü alışkanlıklardan ve davranışlardan korumak ve uzak tutmak suretiyle, ruhen, bedenen sağlıklı, vatanını ve milletini seven, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda hoşgörülü, liderlik ve arkadaşlık duyguları gelişmiş, iyiyi ve güzeli takdir edebilen, saygılı, kurallara riayet edebilen, erdemli ve topluma yararlı elit sporcuları yetiştirmek, Türk sporuna ve spor kulüplerine tabanda sporcu kaynağı yaratarak, sporun daha geniş kitlelere yayılmasını sağlamak, Uluslar arası alanda üstün başarılar elde edecek sporcular yetiştirmeye katkıda bulunmak amacıyla, yaz döneminde Spor Genel Müdürlüğümüzün Kuruluş yıldönümü olan 29 Haziran 2019 tarihinden itibaren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Halk Oyunları, Halter, Hentbol, Judo, Karate, Kickbox, Masa Tenisi, Muay thai, Tenis, Voleybol, Wushu, Yüzme ve Taekwondo spor dallarında 05-18 yaş ( Kız-Erkek) grubunu içeren İl Spor Merkezleri ile Engelliler İl Spor Merkezleri Yaz Gelişim Çalışmaları başlayacaktır.

2018 yılında İl Merkezinde 4 tesisle (Kalfa Spor Salonu, Kalfa Kapalı Yüzme Havuzu, Kalfa Suni Çim Sahalar ve Atatürk Spor Salonu) 16 Spor dalında yaklaşık 3800 gencimize hizmet vermiştik.
2019 yılında İl Merkezinde 12 farklı tesisle 21 Spor dalında 6000 gencimize yaklaşık 50 antrenör ve yardımcı antrenör arkadaşımızla bu hizmeti vermeyi hedefliyoruz.

Yeni Spor Salonunda ; Basketbol , Voleybol, Boks, Karate, Güreş, Masa Tenisi, Judo, Jimnastik ve Badminton.
Kalfa Spor Salonunda ; Basketbol Voleybol, Hentbol.
Gençlik Merkezi Spor  Salonunda ; Muay thai, Taekwondo, Eskrim, Halk Oyunları.
Dikilitaş Spor Salonunda ; Basketbol, Voleybol, Hentbol, Badminton.
Tuprag Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonunda ; Wushu, Muay Thai, Kickbox
Barış Battal Futbol Sahasında ; Futbol Atletizm.
Bir Eylül Futbol Stadında ; Futbol Atletizm.
Huzur Park Tenis Kortlarında ; Tenis.
Atatürk Kültür Merkezi Spor Salonunda ; Halter.
Merkez İmam Hatip Orta Okulu Spor Salonunda ; Güreş.
Kalfa Suni Çim Futbol Sahalarında ; Futbol.



Ayrıca 
Banaz İlçemizde ; Tenis, Badminton, Futbol, Güreş, Cimnastik
Eşme İlçemizde ; Güreş, Voleybol, Basketbol
Karahallı İlçemizde ; Tenis ve Basketbol
Sivaslı İlçemizde ; Futbol, Basketbol, Karate, Güreş, Cimnastik  çalışmaları yapılacaktır.
Ve açılacak olan kurslarımızın yüzme spor dalı dışında tamamı ücretsizdir.

Bunun yanında engellilere yönelik çalışmalarımız da devam etmektedir. Belge sahibi antrenörlerimizin ilgili spor dallarında yaptıkları kursların tamamı engelli kardeşlerimize ücretsizdir.
Uşak Gençlik Merkezinin Sosyal ve Kültürel Faaliyetleri;
2019 Yılında açılmış, yaz döneminde de devam edecek olan eğitimler;
*İngilizce (A1-A2), Almanca *İşaret Dili, Diksiyon
*Ney, Gitar, Bağlama *Çini, Resim, Ebru, Keçe Yapımı
*Hat, Tezhip
*Yabancılar için Türkçe
2019 Yılı sonuna kadar 3000 gencimize Gençlik Merkezimiz bünyesinde ücretsiz olarak kurslarımızdan ve atölye çalışmalarımızla hizmet vermeyi hedeflemekteyiz.
Ayrıca Bakanlığımız tarafından düzenli olarak yapılan Gençlik Kamplarına (Yaz Kampları) 2019 yılında ilimize 168 kontenjan verilmiştir. Bu kamplarımıza genclikkamplari.gsb.gov.tr adresinden online olarak başvurular devam etmektedir.