Gençlik Merkezleri siz gençlerin ilgi, ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak bilimsel, kültürel ve  sanatsal  faaliyetler düzenler.

Gençlik Merkezleri Akademisi ile İşaret Dili,Diksiyon,Osmanlı Türkçesi ,İngilizce eğitimleri;Kulüp faaliyetleri ile Resim,Ebru,Ahşap Boyama,Tiyatro,Yabancı Uyruklu Öğrencilere Türkçe,Gitar,Keman,Bağlama,Ney eğitimleri vermiş ve vermeye de devam etmektedir.

Ayrıca Gençlik Merkezimizde Gençlik Kampları,Şehirler ve Kültürler,Gençlerin İyilik Ağacı,Kitap Okuma Halkaları,Çaya Geliyoruz,Kıraathaneler Aslına Dönüyor,Gençler Sabah Namazında Buluşuyor,Merkezim Her Yerde,Genç Dönüşüm,Sevgi Mağazaları gibi birçok proje gerçekleştirilmektedir. Bu projeler sayesinde köy okullarında okuyan öğrencilere kalem, defter ve ihtiyacı olan ailelere kıyafet yardımı da gerçekleştirilmektedir.  
Uşak Gençlik Merkezimiz göstermiş olduğu başarı sayesinde 2017 yılı Temmuz ayında  281 Gençlik Merkezi arasında  ”Ayın Gençlik Merkezi” seçilmiştir.

Bu başarıda imzası olan Gençlik Merkezi Müdürümüz Hacı Tevfik ÖZDEMİR, Gençlik Liderlerimiz, Memurlarımız ,Hizmetli Personelimiz, Gençlik Merkezimizin alımlarını gerçekleştiren İl Müdürlüğümüz Satın Alma birimi ve bu alımların ödemelerini gerçekleştiren Muhasebe birimine  teşekkür eder, ekip ruhu ile çalışıldığında hiç  bir zorluğun engel teşkil etmeyeceğini  bize gösteren  Uşak Gençlik Merkezinin daha büyük başarılara imza atmasını dilerim.